Máte-li chuť na kávu, určitě si ji uděláte. Káva má své nepřekonatelné a nezaměnitelné chutě, pro které je tak oblíbená. Je naprosto bez diskuze jasné, že se jednotlivé chutě kávy budou lišit. Aspektů, kvůli kterým máme rádi kávu, je mnoho. Absolutně první popud u většiny lidí, co popíjejí tento nápoj, jsou povzbuzující účinky kávy. Obsahuje látky jako kofein a kafein, které dokážou člověka, jak se říká, nakopnout. Dále máme rádi kávu kvůli její libé vůni. Máloco člověku voní tak krásně jako, která se praží nebo čerstvě zalitá. Obojí dokáže provonět místo, v němž se nacházíme a vytvořit tak přirozeně jakousi milou atmosféru. Je ale pravdou, že příprava kávy se někdy podceňuje, takže Vám chceme přinést informace o tom, co byste mohli udělat proto, aby Vaše následující byla ještě lahodnější.
Zrnková je pro přípravu základ
Již samotný nadpis poměrně výstižně charakterizuje jeden ze zásadních problémů, které jsou s kávou spojeny. Většinou je připravená káva jen tak ledabyle a bezmyšlenkovitě zalitá vodou, nehledě na nějaké doporučené dávkování porce kávy a množství vody. Nicméně to vlastně hovoříme až o závěrečném aktu přípravy nápoje. Úplně na počátku stojíme před volbou, co budeme přesně pít. Je to moc důležitá situace, kterou není radno podcenit. Iinstantní se nevyrovná kávě zrnkové. Takže pokud chci kvalitu a přiměřeně za ni zaplatím, je to ideální stav. To většina zrnkové kávy umožňuje. A nesmíme mít kávu starou, ale čerstvou! Tuto kávu následně doporučujeme dokonale upražit. Proces pražení je záležitost, kterou je lépe přenechat lidem povolaným v pražírnách kávy. Lepší je také pomlet kávu až doma a ještě ke všemu jen takové množství, které budeme potřebovat na šálek kávy, který hned poté vypijeme. Nu a nyní jsme u toho množství kávy a množství vody. Máme-li doporučené dávkování, držme se jej, aby naše za ty peníze stála a dostali jsme z ní maximum, a ne odvar!